Het Sportcafé trapt af na de vakantie

Dinsdag 11 oktober trapte het Sportcafé af met de eerste bijeenkomst na de zomervakantie bij de Warmondse IJsclub. Deze vereniging viert dit jaar het 125 jarig bestaan.

Na het welkomstwoord van de Voorzitter van Stichting Sport Promotie Teylingen, Erik de Muinck, nam Philip van der Post van de WIJC het woord. Hij vertelde over de historie van de vereniging, hoe deze ontstaan is, wat de rol is van de vrijwilligers, de successen binnen de Nederlandse schaatssport en de wens van de vereniging om een skeelerbaan te realiseren op het terrein van de Veerpolder.

Na deze presentatie nam wethouder Bas Brekelmans het woord en praatte de aanwezigen bij over de ontwikkelingen op sportgebied en de stand van zaken met betrekking tot de sportnota.

Daarna was er nog een bijzondere gastspreker. Lindsay van der Voet heeft haar stage voor haar studie Maatschappelijk Werk bij de Gemeente Teylingen gedaan en onderzoek gedaan naar “het signaleren van kindzorgen bij sportverenigingen in de Bollenstreek”, waarbij zij zich richtte op de maatschappelijke verantwoordelijkheid van sportverenigingen. Een interessant verslag wat nog volop aanleiding gaf tot napraten waar onder het genot van een hapje en een drankje volop gelegenheid voor was.

Kortom, weer een geslaagde bijeenkomst.