Teylinger Sporthelden

 

Sporters uit Teylingen doen mee in de nationale en internationale top. Daar mogen we trots op zijn! Daarom zijn deze drie topsporters de eerste Teylinger Sporthelden. Ze zijn onze ambassadeurs; ze promoten, inspireren en motiveren en zijn er trots op dat ze uit Teylingen komen!

Lisa van der Geest

Winnen op de Weissensee, wie droomt daar nou niet van? Begin 2017 kwam die droom uit voor Lisa van der Geest (23). De Warmondse pakte de winst in de Alternatieve Elfstedentocht op natuurijs. Ze is marathonrijdster in hart en nieren en won ook meerdere competitiewedstrijden. Ook bij het langebaanschaatsen blijven de succes niet uit: op de 5.000 meter heeft ze meerdere nationale junioren titels en won ze brons bij de senioren op het NK Afstanden in 2015. In 2012 won ze de Sportprijs Teylingen. Lisa heeft nog twee dromen: nationale titels bij de marathon én op de Olympische Winterspelen staan.

Volg Lisa via Instagram, Facebook, Twitter, haar eigen website en via #TeylingerSportheld

Niels Langeveld 

Al bijna tien jaar rijdt Niels Langeveld (29) mee in de top van het autoracen. Na zijn debuut in 2008 was het al snel duidelijk dat de Sassenheimer voor niets minder dan de titel de baan op gaat. In 2010 werd hij voor het eerst Nederlands kampioen, in de Suzuki Swift Cup. Hiervoor kreeg hij ook de Sportprijs Teylingen. In 2012 pakte hij de overall winst in de Renault Clio Cup. In 2015 was Langeveld de beste in de Benelux Clio Cup. Het voorlopige hoogtepunt was in 2016: Europees kampioen in de Seat Leon Eurocup.

Volg Niels via Instagram, Facebook, Youtube, zijn eigen website en via #TeylingerSportheld

Andrea Bouma 

Ze is Nederlands kampioen sprint bij de junioren en stond op de baan met Dafne Schippers. De Sassenheimse Andrea Bouma (18) verraste in 2016 iedereen, inclusief zichzelf, met haar prestaties op nationaal en internationaal niveau. Andrea traint bij haar club, atletiekvereniging de Spartaan in Lisse, en daarnaast draait ze mee in het nationale sprintprogramma op Papendal. Vorig jaar won ze de Teylinger Talentenprijs voor haar prestaties. 

Volg Andrea via Instagram, Facebook en via #TeylingerSportheld

Meer weten? Volg ons ook via Facebook: Teylinger Sporthelden