Bestuur

 Bert Koot (voorzitter)

Sport is al heel lang een prettig onderdeel van mijn leven. Ik ben op 10-jarige leeftijd begonnen met basketball, spelen, coachen en fluiten, en ben daar nog steeds actief in. Niet alleen basketball maar als student hebben ook roeien, tennis, squash een plekje gevonden. Naast een druk leven als ondernemer biedt sport en bewegen mij een welkome uitlaatklep en de nodige ontspanning.

Omdat ik niet alleen maar een consument te wilde zijn heb ik diverse bestuursfuncties vervuld bij verenigingen en op landelijk niveau. Daar heb ik geleerd dat een goede samenwerking tussen verenigingen en facilitaire organisaties zoals gemeenten en beheerders van sportaccommodaties van groot belang is om de uitvoering van de sport mogelijk en plezierig te maken.

Sport en bewegen moet mogelijk zijn op alle niveaus, van puur recreatief tot absolute topsport. Om daar als sportraad een adviserende en verbindende rol tussen allen betrokken partijen te mogen spelen is niet alleen een eer maar ook een groot genoegen.

Peter rodenburg (Secretaris)

Het voetballen heeft mij al mijn hele leven te pakken. In de jeugd bij Teylingen, later in Den Haag, zowel in de zaal als op het veld.

Vanaf begin jaren ’90 weer in Voorhout en Sassenheim, bij de Brikkies, een club voetballende mannen, waar het plezier voorop staat.

In die periode ook als begeleider bij de jeugd van Ter Leede actief geweest en in de Vrijwillligerscommissie. De laatste jaren vanwege een knieblessure een kijker van het spelletje geworden, bijv. bij mijn beide zoons, die dezelfde liefde voor deze sport delen.

Naast het voetballen enkele jaren gebadmintond en getennist bij STV en TOP. En vanaf 2003 organisatorisch actief als secretaris van de Sassenheimse IJsclub.

In de loop van de jaren heb ik bemerkt dat sport in Teylingen veelomvattend is en dat er op tal van terreinen met veel passie gesport wordt, soms ook op uitzonderlijk hoog niveau. Het delen van een zelfde passie leidt tot interessante ontmoetingen en verbindt mensen. In een gemeente als Teylingen zijn de lijnen kort en kom je elkaar overal tegen. Media, politiek, bedrijfsleven en sport vormen daarom een prima combinatie.

Ik lever graag een bijdrage aan deze samenbindende activiteiten en zie het de Sportcafe’s als een goede ontmoetingsplaats.

Matthieu van Winsen (penningmeester)

Geboren in Warmond in 1954. Ook opgegroeid en woonachtig in Warmond. Gezin met echtgenote en 3 dochters en 3 kleindochters.

Nu nog part-time actief als bedrijfsadviseur, na 45 jaar werkzaam geweest te zijn als registeraccountant/ondernemer/partner in een accountantskantoor.

Veel vrijwilligerswerk gedaan in de afgelopen 30 jaar, zowel op sport als op ander maatschappelijk gebied, onder andere bij Harddraverij Warmond en Woningstichting Warmunda. Sinds 20 jaar voorzitter van sv Warmunda.

Zowel actief als passief nauw verbonden met sport. Zelf nog actief als hardloper, wandelaar, tennisser en fietser. Passief als vrijwilliger en bezoeker bij diverse sportwedstrijden.
Lid in de orde van oranje Nassau.

annet van der putten, lid & Ambassadeur contact

Als tiener was ik niet echt sportminded. Ik maakte er eigenlijk een sport van om zo min mogelijk gymlessen bij te wonen op school. Ik had een passie voor dieren in alle soorten en maten en bracht vele uren door op de manege. Het verzorgen van de paarden vond ik bijna nog leuker dan het paardrijden zelf. Mijn eerste baantje was op een manege in Ommen, daar organiseerde ik samen met een vriendin ruiterkampen.

Onze zoon ging basketballen en onze twee dochters volgenden zijn voorbeeld. Een gezellig club in Voorhout waar ik inmiddels lid van het bestuur ben. Als bestuurslid vind ik het erg belangrijk om de samenhang binnen de club te waarborgen. Samen met veel vrijwilligers organiseren wij elke jaar diverse evenementen voor onze eigen leden maar ook voor bijvoorbeeld basisschoolleerlingen. Hierbij werken wij graag samen met andere organisaties om een evenement zo leuk mogelijk te maken. Iedereen mag meedoen en plezier beleven aan sporten staat voorop.

Met veel enthousiasme ga ik mij inzetten voor de Sportraad Teylingen. Ik zie sport als zoveel meer dan het sporten alleen. Sportverenigingen zijn een belangrijke schakel in een vitaal Teylingen. Ik wil het geluid van de sportverenigingen op de agenda bij de gemeente zetten. Waar hebben de sportverenigingen behoefte aan en hierin de stem van alle verenigingen, groot en klein, laten horen.

Caroline doesburg, lid & Ambassadeur contact

Zwemmen is mijn grootste passie. Zelf zwemmen en zwemles geven. In mijn jonge jaren was ik wedstrijdzwemmer, vooral langere afstanden. Ik geef sinds 2003 zwemles bij Zwemvereniging De Columbiaan aan jonge kinderen en volwassenen. Het winnen van Het beste idee van Teylingen 2019 – Zwemles voor vrouwen door vrouwen – was de kroon op mijn werk als vrijwilliger bij de Columbiaan en vereniging waar het idee, een veilige omgeving creëren voor vrouwen die om welke reden dan ook alleen met vrouwen willen (leren) zwemmen, breed gedragen wordt. De zwemles voor vrouwen is uitgebreid naar 2 groepen, 4 vaste vrouwelijke lesgevers en een grote pool met invallers.

Via de sport van onze kinderen hielp ik bij de paardrijwedstrijden en kwam ik in contact met de hengelsport. Bestuurlijk zet ik mij als voorzitter van Hengelsportvereniging De Leede met ongeveer 2800 leden en als secretaris van de Federatie Sportvisserij MidWest Nederland met 104 aangesloten hengelsportverenigingen in om wat goed gaat in de sport te behouden en zet ik me vooral in om ideeën van de leden samen met de leden te ontwikkelen en gestalte te geven.

Onderzoeken hoe een prachtig idee of doel wél bereikt kan worden in plaats van ‘waarom niet’ (lees: overal beren op de weg zien) is mijn motto. Het idee van een Sportraad in Teylingen sprak mij dan ook meteen aan. Hoe mooi kan het zijn om elkaar met raad en daad bij te staan om prachtige doelen te kunnen verwezenlijken. Ik hoop dan ook dat de verenigingen ons weten te vinden. Samen zijn we sterk.

Ambassadeurs

Bob van aken

Sport loopt als een rode draad door mijn leven. Momenteel ben ik sportdocent bij het MBO Rijnland, opleiding Sport en Bewegen.
Deze opleiding zorgt voor nieuwe sportleiders (trainers) en sport coördinatoren voor het werkveld in de sport.
Hierdoor heb ik veel contact met sportverenigingen en sportorganisaties. Vele sporten heb ik beoefend zowel vrijblijvend als competitief.
Voetbal, cricket, zwemmen, boksen, windsurfen, halve en hele marathons, mountainbiken en racefietsen. De laatste twee beoefen ik nog steeds.
Ook als trainer werkzaam geweest in de voetbal en zwemmen. Met andere zaken heb ik mij ook bezig gehouden.
Ik heb samen met een compagnon en antiekhandel opgestart in de USA. Hier ben ik 5 jaar mee bezig geweest. Daarna heb ik 5 jaar een café in Leiden gehad. Dat waren mooie tijden.
Uiteindelijk toch weer in de sportwereld teruggekomen via het onderwijs.
Als ambassadeur hoop ik een goede bijdrage te leveren voor de Sportraad!