Uitreiking Sportprijzen 2016 Gemeente Teylingen

De uitreiking van de Teylingen Sportprijs is elk jaar weer spannend, zelfs voor genomineerden die op het gebied van prijzen winnen echt wel wat gewend zijn.

Andrea Bouma stond bij het NK atletiek twee keer op de hoogste trede. Ze won in haar leeftijdscategorie zowel op de 100 als 200 meter sprint het goud. Ook plaatste ze zich met de tijd van de 200 meter voor het WK. Toch was de uitreiking van de Talentenprijs voor individuele sporters bijna net zo spannend, lacht ze na afloop. “Op het NK liep ik zelf en dat weet je al of je het goed gedaan hebt. Nu moest ik het afwachten, zeker omdat in mijn categorie nog twee sterke genomineerden waren!”

Even daarvoor is de talentprijs voor teams uitgereikt aan de zwemmers en zwemsters van de Columbiaan, die na hun training meteen zijn doorgereden. Met natte haren stapt een deel van het 24 leden tellende zwemteam van hoofdtrainer Marco Dobbe het podium op. Ze krijgen een medaille om aan hun verzameling toe te voegen. Die van Jamie (9) hangen aan een kant van zijn stapelbed. Het zijn er best veel, zegt hij. “Soms valt er wel eens eentje op de grond.” De 11-jarige Lotte heeft een speciale plek in de kast en de medailles van teamgenootje Zoe (11) hangen aan de spiegel. “Dat zijn er denk wel meer dan twintig,” telt Zoe snel. Hoe het komt dat ze zoveel winnen? “Heel veel trainen!”

De Teylingen Sportprijs is voor de korfballers van TOP, voor het behalen van de nationale zaaltitel en de plaatsing voor het Europees kampioenschap voor clubteams. Tijdens hun training kijken de korfballers live mee met de uitreiking, want ook dit jaar is TOP nog in de race voor de landstitel. Bij afwezigheid van het team werd de prijs in ontvangst genomen door afgevaardigde Peter Boeren.

De verrassing van de avond is misschien wel voor Willem Homan. De trainer van het G-team van Teylingen wint de Sportbegeleidersprijs. De spelers juichen hem enthousiast toe. Ze moesten hem voor het eerst in zeventien jaar op het trainingsveld missen, omdat hij al eerder bij de prijsuitreiking moest zijn. Homan is trots op de prijs, maar het belangrijkste blijft het team. “Je doet het voor de jongens.” Ze gaan de prijs dan ook samen vieren, besluit hij. “Ik trakteer ze op een etentje!”