Uitreiking Sportprijzen 2015 Gemeente Teylingen

Het team Heren I van Rugbyclub The Bassets uit Sassenheim is afgelopen dinsdagavond verkozen tot winnaar van de Gemeente Teylingen Sportprijs 2015. De Voorhoutse voetbalkeeper Stan van Bladeren van de A- junioren van FC Ajax ging met de Talentenprijs 2015 naar huis en de Warmonder Allard Lindhout, scheidsrechter betaald voetbal, liet zich verrassen met de Sportbegeleidersprijs 2015. De feestelijke prijsuitreiking door de Teylingse wethouder Bas Brekelmans en Richard Landwer Johan van L.J. Sport had plaats in het tjokvolle clubhuis van Tennispark Oosthout aan de Voorhoutse Fuchsiastraat en gebeurde tijdens een bijeenkomst van het ‘Sportcafé Teylingen’, georganiseerd door de Stichting Sport Promotie Teylingen.

Allard Lindhout
“Sport leeft in de gemeente Teylingen en ook de Sportprijs leeft enorm”, opende Brekelmans de bijeenkomst. Aan de hand van een PowerPoint presentatie presenteerde de wethouder de drie genomineerden in de categorieën Sportprijs en Talentenprijs en benoemde de winnaar van de Sportbegeleidersprijs. “Mensen als scheidsrechters, coaches en begeleiders spelen een zeer belangrijke rol bij de ontwikkeling van een sporter”, motiveerde Brekelmans de nieuwe prijscategorie bij de sportverkiezing en reikte vervolgens de plaquette en cheque aan Lindhout uit. “Fluiten op het allerhoogste niveau in Nederland is echt topsport. Jouw scheidsrechtersdebuut in de Eredivisie betaald voetbal was een voortreffelijk knappe verdienste en ook nu stralen jouw arbiteroptredens kracht uit”, aldus de wethouder. “Voor mij is deze prijs een mooie waardering maar beslist ook voor het vak scheidsrechter. Nu krijgt het vak daadwerkelijk de erkenning die het verdient. ‘Spelen’ als scheidsrechter is ook echt een sport”, oordeelde Lindhout zeer verheugd in een eerste reactie.

Heren 1 Rugbyclub The Bassets
De Rugbyers behaalden in het seizoen 2014-2015 ongeslagen het kampioenschap in de eerste klasse en promoveerden daardoor naar de Ereklasse, de hoogste klasse in de Nederlandse rugbycompetitie. Daarnaast won het team in hetzelfde seizoen de Nationale Beker. In de geschiedenis van de Nederlandse rugbysport is dat een unieke prestatie. “Deze prijs voelt super en is een hele mooie bekroning op ons seizoen. Ons idee leeft de cheque aan de jeugd te doneren”, glundert teamaanvoerder Michiel van der Plas die zich het bier goed laat smaken. Justin de Heij speelt ‘prop’(voorwaardse red.): “Blij verrast ben ik met deze bijzondere prijs. De winst in de thuiswedstrijd tegen het team Heren 2 van Den Haag was voor mij de mooiste wedstrijd van het seizoen. Die kerels zijn zo verschrikkelijk goed.”

Stan van Bladeren
Van Bladeren ontving uit handen van Landwer Johan de Talentenprijs, een prijs voor jeugdige sporters in de leeftijd tot 18 jaar. “Ongelooflijk blij en trots ben ik met deze voor mij ‘grote’ en waardevolle prijs. In mijn eigen regio deze prestatie neerzetten en mede de voordracht voor deze prijs door mijn club Foreholte, betekenen enorm veel voor mij”, aldus de 17-jarige talentvolle keeper die in februari zijn debuut maakte in het betaald voetbal voor Jong Ajax in de Jupiler League, vervolgens in juli een profcontract voor drie seizoenen bij FC Ajax tekende en op 7 oktober debuteerde voor Jong Oranje.

Jaarlijks spreekt de gemeente Teylingen haar waardering uit voor sportieve prestaties van haar inwoners en reikt aan een sportman, of een sportvrouw of een sportploeg de Fons Versluijs wisseltrofee, een beeld in de vorm van een atleet, met daarbijbehorende plaquette en een waardecheque van 350 euro uit. De vakkundige jury, bestond uit Matthieu van Winsen, voorzitter SV Warmunda, redacteur Marieke Voorn van De Teylinger, Karin van de Water van Stichting Sport Promotie Teylingen en Ronique Gerlof van de gemeente Teylingen. “Een winnaar kiezen was lastig en moeilijk. Zowel het team Heren 1 van Rugby The Bassets als het Damesteam 1 van Handbal Foreholte leverden een bewonderenswaardig en aansprekende sportprestatie, zowel op regionaal als op landelijk niveau. Toch was die van de rugbyers net iets unieker maar het verschil was miniem”, aldus Voorn en Van de Water.

Uit het totaal aantal voorgedragen sporters van dertien was mede amazone Lisa Dol genomineerd voor de Sportprijs 2015. Zwemster Loulou Janssen van zwemvereniging De Colombiaan en het team D1 van Korfbalvereniging TOP behoorden tot de overige genomineerden voor de Talentenprijs