Sportprijzen voor Patricia Koot, Anke Keller, Waterpolo ZVS en Jan Barends

Na een onderbreking van een jaar zijn op vrijdag 11 maart de Teylinger sportprijzen 2020/2021 uitgereikt. 

Onder begeleiding van presentator Alex Nelissen werd het weer een zeer geslaagde avond die werd opgeluisterd door optredens van jeugdcircus Atleta uit Warmond. 

Omdat het de afgelopen twee jaar magere sportjaren zijn geweest is er voor gekozen om de prijs voor Sportman/Sportvrouw van het jaar niet uit te keren. Daarvoor in de plaats is een keuze gemaakt voor zowel een Talentenprijs (t/m 18 jaar) en Belofteprijs (t/m 23 jaar). De uitreiking dit jaar gaat over de toekomst, en de talenten die Teylingen rijk is. 

Talenten, belofte en sportploeg

Patricia Koot en Laurens Keuning wonnen beide de Van Velzen Talentenprijs. Patricia vanwege haar bijzondere prestaties in niet alleen het schaatsen, maar ook het inline skaten. Laurens maakt grote stappen in het veldrijden, en doet mee in de top. De Belofteprijs 2020/2021 (t/m 23 jaar) is gegaan naar Power lifter Anke Keller vanwege haar prestaties en gedrevenheid. De Waterpoloërs van ZVS winnen de prijs voor Sportploeg van het jaar. Zij hebben een bijzondere prestatie geleverd door kampioen te worden en weten zich inmiddels ook op hoger niveau te handhaven. 

Jan Barends

Een bijzondere prijs was er dit jaar voor Jan Barends, de Sportbegeleidersprijs 2020/2021. Jan Barends had zelf een van zijn leden genomineerd, de 93-jarige mevrouw Addie Habers. De jury heeft het echter om willen draaien. “Jan Barends betekent al 45 jaar ontzettend veel voor de judosport in Teylingen, en met name in Voorhout. Eerder was hij ook al actief in Warmond. Het is eigenlijk een oeuvreprijs, de jury meende dat Jan Barends deze prijs heeft verdiend.”

Duiven en discuswerpen

Tenslotte was er een podium voor twee uitzonderlijke sporten, Martijn Scheffers heeft zijn passie voor atletiek en in het bijzonder voor discuswerpen toegelicht. Thijs van der Hulst hield een bijzonder geanimeerde voordracht over de duivensport en met name voor duif Mathieu, de eerste duif in Nederland met een Strava account met inmiddels 4000 volgers. 

Applaus voor vertrekkend voorzitter

Naast de sporters was er bijzondere aandacht voor scheidend voorzitter van de Sportraad Rob Batenburg. Rob heeft aan het begin gestaan van de Sportcafés en de Sportraad en zich met veel energie ingezet voor de sport in de gemeente Teylingen. Hij werd door Alex en de 200 aanwezigen met een luid applaus bedankt voor zijn inzet. 

Afscheid van wethouder

Applaus was er ook voor Arno van Kempen die na 8 jaar afscheid neemt als wethouder. Terugkijkend op de afgelopen jaren zei hij trots en blij te zijn met hetgeen er bereikt is, onder andere met de oprichting van en de samenwerking met de Sportraad en de aandacht die uitgaat naar vitaliteit van de inwoners van de gemeente.

Geef een reactie