Tessa Kortekaas wint Sportprijs Teylingen 2018

De winnaars van de Sportprijzen Teylingen en Het Beste Idee. | Foto: René van Dam

 

Teylingen – Triatlete Tessa Kortekaas is de winnares van Sportprijs Teylingen 2018. Ook is zij uitgeroepen tot Sportvrouw 2018. Tijdens de feestelijke uitreiking zijn ook Patricia Koot (Talentenprijs),  Niels Langeveld (Sportman), The Bassets dames  (Sportploeg) en Miranda Nijenhuis (Sportbegeleidersprijs) gehuldigd.

 

De uitreiking van de gemeentelijke sportprijzen is ieder jaar in het Sportcafé, georganiseerd door de Stichting Sport Promotie Teylingen, in samenwerking met de gemeente Teylingen. Voor de tweede keer was de uitreiking bij Dekker Events in Warmond.

 

Van Velzen AA Talentenprijs

Op vrijdag 8 maart zag het publiek in de bomvolle grote zaal Patricia Koot de Van Velzen AA Talentprijs winnen. De 14-jarige schaatsster van de Warmondse IJsclub won vorig jaar zowel het NK pupillen, de Europese Viking Race als het NK Marathon pupillen. Ze bleef de andere genomineerden, Ter Leede voetbalster Rosa van Gool (15) en OGAV-turnster Elena Harkes (13) voor.

 

Sportbegeleidersprijs

De Sportbegeleidersprijs, voor de vierde keer uitgereikt, ging naar Miranda Nijenhuis, zwemcoach van De Columbiaan. Samen met judocoach Johan Zagers (Judo Team Bollenstreek) was ze genomineerd. Beide coaches richten zich sterk op talentontwikkeling, zonder het plezier voor de sport uit het oog te verliezen.

 

Sportman

De jury besloot dit jaar, mede door het recordaantal aanmeldingen en prestaties, om zowel een sportman, sportvrouw als sportploeg te onderscheiden. Autocoureur Niels Langeveld, derde in de TCR Germany, werd uitgeroepen tot Sportman 2018. Vanwege zijn afwezigheid nam zijn trotse vader de prijs in ontvangst. In deze categorie waren ook voetballer Jaap Zwetsloot (RKVV Teylingen) en atleet Emiel Stoop (AV Spartaan) genomineerd.

 

Sportvrouw

Tessa Kortkaas, wereldkampioen bij de Iron Man Hawaii, is Sportvrouw 2018. Daarnaast werd ze ook tweede bij het NK bij Iron Man in Maastricht. In deze sterke categorie bleef ze schaatsster Iris van der Stelt en rugbyster Famke Deelstra net voor.

 

Sportploeg

The Bassets Dames zijn gehuldigd als Sportploeg 2018. De rugbysters werden vorig seizoen Nederlands kampioen bij zowel de 15’s en 7’s. TOP/SolarCompleet en Judo Team Bollenstreek waren de andere twee genomineerden.

 

Sportprijs Teylingen

Aan wethouder Arno van Kempen was de eer om de hoofdprijs, de Sportprijs Teylingen, uit te reiken. Uit de drie winnaars van Sportman, -vrouw en –ploeg koos de jury voor Tessa Kortekaas. Omdat zij traint op Lanzarote, was zus Esther aanwezig om de sportprijs, de trofee gemaakt door wijlen Fons Versluys, in ontvangst te nemen.

 

Het Beste Idee

Tijdens de uitreiking werd ook de winnaar van Het Beste Idee bekend. De drie finalisten plaatsen zich in januari met hun sociaal maatschappelijk betrokken projecten voor de eindronde. Zwemvereniging De Columbiaan is door de jury uitgeroepen tot winnaar en ontving een cheque van 5.000 euro. Universele Gevechtskunst SportVereniging (UGSV) werd tweede en Ter Leede eindigde als derde. Zij ontvingen respectievelijk 2.500 en 1.000 euro.