Sportprijzen Teylingen naar Niels Langeveld, TOP IAA/Fresh A1, Madelief Post en Michel Hulshof

Teylingen • De jaarlijkse Sportprijs Teylingen is gewonnen door Niels Langeveld. De autocoureur wist zich na een bijzonder seizoen te kronen tot kampioen in de TCR Italy. De prijs voor Sportman/Sportvrouw van het jaar was eveneens voor Langeveld. De Talentenprijs werd gewonnen door judoka Madelief Post. De prijs voor de Sportploeg was voor de korfbalploeg TOP/IAA Fresh A1 en de Sportbegeleidersprijs ging naar Michel Hulshof van de Warmondse IJs- en Skeelerclub.

De uitreiking van de gemeentelijke sportprijzen is dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door de Teylinger Sportraad in samenwerking met de gemeente. Voor het eerst was dit jaar de uitreiking bij de Tol in Sassenheim.

Op vrijdag 24 maart zag het publiek in de grote zaal als eerste Madelief Post de Van Velzen AA Talentprijs winnen. De 14-jarige judoka uit Voorhout liet daarmee de andere genomineerden korfbalster Fleur Boeren (18) en voetbalster Fleur Huisman (17) achter zich. Madelief ontving uit handen van Denise Boelé een aandenken en de bijbehorende cheque van 350 euro, gesponsord door Van Velzen accountants en adviseurs.

Sportman/Sportvrouw

Daarna was het aan powerlifter Anke Keller om de prijs voor Sportman/Sportvrouw uit te reiken. Die overhandigde zij aan autocoureur Niels Langeveld. Niels is al jaren dé autocoureur van Teylingen en wist zich na een bijzonder seizoen te kronen tot kampioen in de TCR Italy. Tot aan de laatste race bleef het spannend, maar wist Niels het hoofd koel te houden. Een bijzondere prestatie, want na zijn Europees Kampioenschap is dit opnieuw een grote prijs. Daarnaast werd hij ook nog tweede in de Mazda Cup, ondanks dat hij door deelname aan TCR Italy ook nog een race miste. Een bijzondere prestatie om in één seizoen twee keer op het podium te kunnen staan, waarvan één keer met de absolute hoofdprijs. Sprintster Andrea Bouma, al eerder winnaar van de Talentenprijs, wielrenner Frank van den Broek en waterpoloster Moran Lindhout waren de ander genomineerden.

Sportploeg

Vervolgens mocht wethouder Reny Wietsma de prijs voor de Sportploeg van het jaar uitreiken aan de korfbalploeg van TOP IAA/Fresh A1. TOP A1 prolongeerde in Ahoy de landstitel met een compleet nieuw team. Andere genomineerden waren Foreholte VR1 en de WIJC Trainingsgroep Bollenstreek.

Sportbegeleidersprijs

Aan voorzitter van de Sportraad, Bert Koot, de taak om de Sportbegeleidersprijs uit te reiken. Die overhandigde hij aan lid van de Warmondse IJsclub, Michel Hulshof. Hulshof zet zich al jaren in voor de jeugd en mede dankzij zijn begeleiding presteren veel Warmondse schaatsers op landelijk niveau.

Alle winnaars ontvingen een beker en een cheque van 350 euro .

Sportprijs

Als laatste mocht wethouder Reny Wietsma de hoofdprijs, de Sportprijs Teylingen uitreiken. Dat mooie beeldje gaat naar één van de winnaars in de categorieën Talent, Sportman/Sportvrouw, Sportploeg en Sportbegeleidersprijs.

Wietsma mocht de gouden envelop openen en bekend maken dat de Sportprijs Teylingen voor het jaar 2022 voor autocoureur Niels Langeveld is. Hij ontving de wisseltrofee.

Geef een reactie