Sportprijzen Teylingen naar HV Foreholte, June van Westing en Jan Randsdorp

Teylingen • De jaarlijkse Sportprijs Teylingen 2017 is gewonnen door de handbalselectie van Foreholte. De handbalsters werden vorig jaar kampioen en promoveerden daarmee na 28 jaar weer naar het hoogste niveau van Nederland. De Talentprijs werd gewonnen door hockeyster June van Westing. De Sportbegeleidersprijs ging naar Jan Randsdorp.

De uitreiking van de gemeentelijke sportprijzen is ieder jaar in het Sportcafé, georganiseerd door de Stichting Sport Promotie Teylingen in samenwerking met de gemeente. Voor het eerst was de uitreiking bij Dekker Events in Warmond.

Op dinsdag 6 maart zag het publiek in de grote zaal als eerste June van Westing de Van Velzen AA Talentprijs winnen. De 14-jarige hockeysters uit Voorhout liet daarmee de andere genomineerden schaatsster Patricia Koot (13), scheidsrechter Yoni Monteny (17) en rugbyer Mark van Loon (18) achter zich. June ontving uit handen van Teylinger Sportheld Niels Langeveld een aandenken en de bijbehorende cheque van 350 euro, gesponsord door Van Velzen accountants en adviseurs.

Sportbegeleidersprijs

Daarna was het aan schaatsster Lisa van der Geest om de Sportbegeleidersprijs uit te reiken. Die overhandigde zij aan haar clubgenoot van de Warmondse IJsclub, trainer Jan Randsdorp. Hij zet zich al jaren in voor de jeugd en mede dankzij zijn begeleiding presteren veel Warmondse schaatsers op landelijk niveau. Ook hij ontving een cheque van 350 euro. Eerder wonnen scheidsrechter Allard Lindhout (2015) en trainer Wim Homan (2016) al deze prijs.

Sportprijs

Als laatste mochten wethouder Bas Brekelmans en de derde Teylinger Sportheld, sprintster Andrea Bouma, de Sportprijs Teylingen uitreiken. Onder de genomineerden opvallend veel dames; zowel de vrouwenvoetbalteams van Warmunda als van Ter Leede waren genomineerd, net als de dames van de handbalselectie van Foreholte. Zeezeiler Pieter Heerema was de enige heer tussen de genomineerden.

Wethouder Brekelmans mocht de gouden envelop openen en bekend maken dat de Teylingen Sportprijs 2017 voor de handbalsters van Foreholte is. Zij ontvingen de trofee en cheque van 350 euro uit handen van de wethouder en Andrea.

 

June van Westing wint de Talentenprijs 2017. | Foto: René van Dam
Jan Randsdorp van de Warmondse IJsclub krijgt uit handen van zijn voormalig pupil Lisa van der Geest de Sportbegeleidersprijs 2017 overhandigd. | Foto: René van Dam
De handbalsters van Foreholte winnen de Sportprijs 2017. Ze ontvangen de prijs uit handen van Teylinger Sportheld Andrea Bouma en wethouder Bas Brekelmans (r). | Foto: René van Dam