Sportcafé over de invloed van bewegen (met het Athletics Skills Model)

Stichting Sportpromotie Teylingen organiseert op woensdag 22 mei weer een Sportcafé met als thema: ‘In beweging (met het Athletics Skills Model).’ De bijeenkomst is van 18.00 tot 20.00 uur bij rugbyclub The Bassets (Vijfmeiweg 37a). De toegang is gratis.

 

Tijdens de bijeenkomst wil Rugbyclub The Bassets een lans breken voor het breder opleiden van onze jeugdleden. Rugbycoach Martin Slagt geeft een presentatie over het organiseren van meerjaren opleidingsplannen en het breed opleiden van jeugd. Aan bod komt onder andere het Athletics Skills Model (ASM).

 

Basisvaardigheden

Het ASM, bij Ajax ontwikkeld door onder andere René Wormhoudt, stimuleert het bewegen in de breedst mogelijke manier. Voor een gezonde en kwalitatieve ontwikkeling is het goed om zo veel mogelijk verschillende basisvaardigheden binnen sporten, spelvormen, oefenvormen en activiteiten te doen. Dit zorgt voor betere prestaties, minder blessures, meer creativiteit en meer plezier in sport en bewegen.

 

Zowel voor kinderen als volwassenen! Vanuit The Bassets is een initiatief gestart om regionale, jeugdige sporters de gelegenheid te geven hun ontwikkeling te stimuleren, geïnspireerd op de ASM-principes.

 

 

Bestuur aan het woord

Voorafgaand vertelt het bestuur van The Bassets over hun club, die ook volop in beweging is. Het 40-jarig jubileum wordt gevierd en afgelopen seizoen werden de Bassets dames voor het eerst in geschiedenis landskampioen.

 

Het programma start rond 18.00 uur, geïnteresseerden wordt verzocht op tijd aanwezig te zijn. Na de presentatie is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

 

Over Sportpromotie Teylingen

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Sportpromotie Teylingen en heeft als doel om sporten in Teylingen te promoten en besturen van sportverenigingen, ondernemers, politici en media met elkaar in contact te laten komen. Iedere bijeenkomst wordt georganiseerd rond een thema.