Nominaties Sportprijzen Teylingen 2018 bekend!

Wie winnen de jaarlijkse sportprijzen voor de beste sportman, sportvrouw en sportploeg uit de gemeente Teylingen? Wethouder Arno van Kempen reikt op vrijdagavond 8 maart de Sportprijzen Teylingen uit tijdens het Sportcafé bij Dekker Warmond. Ook de Talentenprijs en Sportbegeleidersprijs worden tijdens deze feestelijke avond uitgereikt.

 De gemeente en Stichting Sport Promotie Teylingen, organisator van het Sportcafé, zijn ieder jaar op zoek naar sporters die op internationaal, nationaal dan wel regionaal niveau een sportieve prestatie hebben geleverd in 2018. Voor talenten is er een aparte categorie, net als voor sportbegeleiders. Tot en met 1 februari konden inwoners kandidaten voor de vijf sportprijzen voordragen.

Sportman 2018

In de categorie Sportman 2018 zijn genomineerd: autocoureur Niels Langeveld, voetballer Jaap Zwetsloot en atleet Emiel Stoop.

Sportvrouw

In de categorie Sportvrouw 2018 zijn genomineerd: schaatsster Iris van der Stelt, triatleet Tessa Kortekaas en rugbyster Famke Deelstra.

Sportploeg

In de categorie Sportploeg 2018 zijn genomineerd TOP/SolarCompleet, Judoteam Bollenstreek en RC The Bassets/Bassets Babes.

 

Dit jaar kiest de jury ervoor om de sportman, sportvrouw en sportploeg van 2018 in het zonnetje te zetten. Uit deze drie winnaars wordt vervolgens de winnaar van de Teylinger Sportprijs gekozen.

Talenten en begeleiders

In de categorie Talentenprijs, gesponsord door Van Velzen Accountants, zijn drie talentvolle sporters tot en met 18 jaar genomineerd: turnster Elena Harkes, schaatsster Patricia Koot en voetbalster Rosa van Gool.

De categorie Sportbegeleider 2018 kent twee genomineerden: Johan Zagers van Judoteam Bollenstreek en Miranda Nijenhuis van zwemvereniging De Columbiaan.

 

Het Beste Idee

Tijdens de prijsuitreiking van de Sportprijzen, is ook aandacht voor de drie finalisten van Het Beste Idee. UGSV, voetbalvereniging Ter Leede en zwemvereniging de Columbiaan plaatsten zich begin januari met hun sociaal maatschappelijke ideeën voor de finale. Ze horen tijdens de uitreiking wie met de eerste, tweede en derde prijs naar huis gaan.

 

Prijsuitreiking
De uitreiking van de Sportprijzen is tijdens feestelijke bijeenkomst van het Sportcafé is bij Dekker Warmond Sport & party Events (Veerpolder 14 in Warmond). De uitreiking start om 20.00 uur, de deuren gaan open om 19.30 uur. De toegang is gratis.

De uitreiking van de sportprijzen wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Sport Promotie Teylingen. Het Sportcafé is een ontmoetingsplek voor mensen uit de sport, het bedrijfsleven, de politiek en de media.