Het Sportcafé gooit een balletje op

Op maandag 21 november was Forwodians de gastvereniging voor het Sportcafé Teylingen. Het Sportcafé Teylingen is de plek waar sport, politiek, het bedrijfsleven en de media elkaar ontmoeten. Na de opening van Karin van Water van Stichting Sport Promotie Teylingen, legde voorzitter Bert Koot (zie foto hieronder) van Forwodians de aanwezigen uit hoe het basketbalspel ontstaan is. Vervolgens vertelde Koot over de vereniging Forwodians, waar een veilig sportklimaat en plezier in het sporten boven een gezonde ambitie gaat.

Wethouder Bas Brekelmans die sport in zijn portefeuille heeft, gaf een toelichting op de laatste ontwikkelingen op sportgebied in Teylingen. Annet van der Putten, voorzitter van de sponsor-commissie, sloot de rij van sprekers af. Vol enthousiasme vertelde zij over het jaarlijkse basketbaltoernooi welke Forwodians organiseert voor de leerlingen van de basisscholen in Teylingen. Tijdens dit toernooi wordt aandacht geschonken aan kinderen die leven en sporten in een rolstoel. Door middel van o.a. een rolstoelbasketbal-clinic . Hiermee bereiken we meer respect voor alle kinderen.

Na het officiële gedeelte was het tijd voor netwerken en een drankje en hapje. Op de achtergrond speelde D1 tegen de dames van Lisse een vriendschappelijke wedstrijd, die door de aanwezigen belangstellend gevolgd werd en gewonnen werd door D1.

Het volgende Sportcafé wordt begin 2017 gehouden.