Genomineerden Sportprijzen Teylingen 2017 bekend

Nominaties Sportprijzen Teylingen 2017 bekend

Wie wint de jaarlijkse sportprijs voor de beste sportman, sportvrouw of sportploeg uit de gemeente Teylingen? Wethouder Bas Brekelmans reikt, samen met de Teylinger Sporthelden, op dinsdagavond 6 maart 2018 de Sportprijzen Teylingen uit tijdens het Sportcafé bij Dekker Warmond Sport & Party Events. Ook de Talentenprijs en Sportbegeleidersprijs worden tijdens deze avond uitgereikt.

 

 De gemeente en Stichting Sport Promotie Teylingen, organisator van het Sportcafé, zijn ieder jaar op zoek naar sporters die op internationaal, nationaal dan wel regionaal niveau een sportieve prestatie hebben geleverd in 2017. Voor talenten is er een aparte categorie, net als voor sportbegeleiders. Tot en met 7 februari konden inwoners kandidaten voor de drie sportprijzen voordragen. De jury heeft zowel in de categorie Talenten als de Teylinger Sportprijs vier sporters of teams genomineerd.

 

Genomineerden Talentprijs

In de categorie Talentenprijs, gesponsord door Van Velzen Accountants, zijn vier talentvolle sporters tot en met 18 jaar genomineerd:

 

Patricia Koot (13), schaatsster bij de Warmondse IJsclub, won in 2017 het officieuze NK voor Pupillen, werd derde bij het officieuze Europees kampioenschap en pakte brons bij het Nederlands kampioenschap jeugdmarathon. Daarnaast scherpt de inwoonster van Sassenheim regelmatig baan- en clubrecords aan.

June van Westing (14) werd vorig seizoen landskampioen met HDM MC1 op het veld. De aanvoerster werd in de zaal districtkampioen zaalhockey en won ook zilver bij het NK zaalhockey. De Voorhoutse June debuteerde in 2017 in de hoofdmacht van Nederland B en traint en speelt sindsdien in dit nationale team.

Yodi Monteny (17) is naast scheidsrechter bij voetbalvereniging Foreholte, ook internationaal succesvol. Hij floot deze zomer de halve finale van de IBERCUP in Portugal en zat in het arbitrageteam voor de finale. Daarnaast fluit Yodi standaard de wedstrijden van oudere spelers en soms ook senioren.

Mark van Loon (18) debuteerde in het seizoen 2016/2017 in de hoofdmacht van The Bassets en was daarmee de jongste speler in de Ereklasse, de hoogste nationale rugbyklasse. Inmiddels is de Sassenheimer een van de dragende spelers en speelde zich in de kijker. Hij werd opgenomen in de voorselectie voor het nationale opleidingsteam Herens15.

 

 

 

Genomineerden Teylingen Sportprijs

Voor de Teylingen Sportprijs zijn ook drie teams en één individuele sporter genomineerd:

 

Warmunda dames 1 is in korte tijd gepromoveerd van de vijfde naar de derde klasse. Een prestatie van formaat voor een team dat nog maar kort bij elkaar is. En ook in de huidige klasse doen de Warmondse voetbalsters mee om de prijzen en staan momenteel op de eerste plaats.

Pieter Heerema zeilde in ruim 116 dagen de wereld rond in de non-stop solo race Vendée Globe. De in Warmond woonachtige Heerema voltooide hiermee als eerste Nederlander de prestigieuze wedstrijd.

De selectie HV Foreholte dames  kende een uitstekend seizoen. Dames 1 werd na een spannende competitie kampioen en de Voorhoutse handbalsters promoveerde daardoor voor het eerst in ruim twintig jaar terug naar de Eredivisie. Ook dames 2 werd in hun klasse kampioen.

Ter Leede dames 1 sleepte op de laatste dag van de competitie het kampioenschap in de Topklasse binnen. De Sassenheimse voetbalsters bleven concurrent Buitenveldert net voor. Het was voor het eerst 2012-2013 dat Ter Leede zich weer kampioen mag noemen.

 

Sportbegeleidersprijs

Voor de derde keer is er ook aandacht voor de begeleiders die het sporten voor anderen mogelijk maken. Eerder werd de Sportbegeleidersprijs gewonnen door eredivisie-scheidsrechter Allard Lindhout (2015) en clubtrainer Willem Homan (2016).

 

Prijsuitreiking

De uitreiking van de Sportprijzen is op dinsdag 6 maart 2018 tijdens feestelijke bijeenkomst van het Sportcafé is bij Dekker Warmond Sport & party Events (Veerpolder 14 in Warmond). De uitreiking start om 20.00 uur, de deuren gaan open om 19.30 uur. De sportprijsuitreiking is voor iedereen toegankelijk.

 

 

Sportprijzen

Alweer een aantal jaren spreekt de gemeente Teylingen haar waardering uit voor de sportieve prestaties van haar inwoners. Hiervoor reikt de gemeente de jaarlijkse sportprijs uit aan de beste sportman, sportvrouw of sportploeg. Daarnaast wordt ook de Talentenprijs uitgereikt. De Talentenprijs is voor de beste sporter, sportster of sportploeg tot 18 jaar.

De uitreiking van de sportprijzen wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Sport Promotie Teylingen. Het Sportcafé is een ontmoetingsplek voor mensen uit de sport, het bedrijfsleven, de politiek en de media.